Um den Datensatz und den Speicherort anzuzeigen, klicken Sie auf .

Mitarbeiter
Absturzort
In de maand juni 2013 ist der 70-jährige geleden dat er een grote, viermotorige Lancaster bommenwerper neerstortte op de Bakermark in Baak. Ca. 40 mtr zehn Noord-oosten uit de hoek Dollemansstraat - Bakermarksedijk, tussen de boerderij De Dolleman, fam. Harenberg, de bakkerij - maalderij van de familie Jansen van de Blauwe Hemel, het woonhuis van Toon van den Bos und het woonhuis van de familie Notten.

Tür Marinus Harenberg gepubliceerd in De Zwerfsteen

(Februar 2013, http://www.historischeverenigingsteenderen.nl/)

De ouderen onder ons kunnen het montone gedreun van de offenrekkende eskaders bommenwerpers in een schier eindeloze stroom van vliegtuigen nog wel herinneren. Het zware geronk klonk allen die hunkerden naar de vrijheid als muziek in de oren, tauchen elke slag toe geboten aan het industriële hart van Duitsland, het Ruhrgebied zou het einde van de gruwelijke 2e wereldoorlog een stap dichterbij brengen. Maar menigeen hatte in der Zeit, in der er geliebt wurde, die Tür von Engelsen und Amerikanen verlassen.
ln de nacht van 26 juni 1943 stegen 473 bommenwerpers in Engeland op met als doel Gelsenkirchen. Het nummer R5572 wat op de romp stond, vlak bij de staart, steeg op ca. 00.30 uur in Nottinghamshire wat ruim een ​​uur später zou neerstorten in Baak. Er keerden 34 toestellen niet terug, traf meer dan 200 bemanningsleden waarvan het grootste deel zou omkomen die nacht. Van de 34 toestellen zijn er 16 neergekomen in Nederland, 6 ervan kwamen in de Achterhoek neer tussen een en twee uur's Entscheidungen, oa in Gorssel, Epse, Zieuwent, Aalten, Zevenaar en Baak.
Interessant ist het de kerkhoven in deze plaatsen te bezoeken waar de slachtoffers begraven liggen.
Verder in de middag verloren de Amerikanen 20 bommenwerpers bij een aanval op Noord-West Duitsland, 275 bommenwerpers waren in Engeland opgestegen. De Duitse Luftvvaffe bleek achteraf 9 jachtvliegtuigen te hebben verloren.
De Engelse bommenwerpers hadden allemaal een 7-koppige bemanning aan boord. De Duitsers hatte einen Sterk Verdedigingsapparaat, Snelle Jager und einen Goede Communicatie Onder Elkaar Denk aan 2 Radarsystemen Bij de "Bloemendaal" und "Til" / "Borriskamp" in Toldijk, de 2 voetstukken van beton staan ​​er nog steeds, dat war voor die tijd een geweldige uitvinding. De geallieerden hadden deze uitvinding van de Duitsers eerst wel onderschat. 
De installaties konden op 80 km de hoogte en de snelheid bepalen van de van de bommenwerpers sterben in aantocht waren. Kwam zo'n vliegtuig per ongeluk 's Rechte terecht in een zoeklichtbundel terecht, dan war het voor de Duitse nachtjager een makkie. Später wurde die Tür des Geallieerden wieder geöffnet, um das Radar zu öffnen und das Radar zu öffnen.

 

lancaster graben
Ausgrabung

Aluminiumstreifen

Die Daten wurden für andere Morgen erstellt, um die Aluminiumstreifen zu öffnen. Ook het doel wat gebombardeerd moest worden bleef voor ons allemaal gissen. Wir haben uns über die Daten von Möhne-, Sorpe- und Edersee Wilden Vernietigen informiert, um die Energie für die Industrieindustrie zu erhalten. Hier in Steenderen en Baak werden wir lang bang gemaakt voor een geweldig hoge vloedgolf van water ('s Winter liep hier ook alles onder Wasser vanuit de IJssel, dijken waren er nog niet) als de stuwdammen zouden breken. Om die stuwdammen te vernietigen waren zeer gedurfde en geraffineerde aanvallen voor nodig. traf speciale, roterende bommen die heel laag ca. 15 mtr boven het wateroppervlak moesten worden gedropt. Er wurde am 26. Juni um 1.30 Uhr von mir als Bruut Wakker Maakten, als "Tommies Komen Er Weer Aan" bezeichnet. Als 12 Jarige Jongen Vond Ik Het Een Avontuur En Zag toen nog praktisch geen gevaar lk sprong uit bed, toen nog een beddekast en trok snel wat kleren aan, het kon soms lang duren en koud zijn. Toen ik buiten kwam merkte ik dat het prachtig weer was, licht bewolkt, bijna geen wind en een aangename temperatuur de beide knechten, waarvan een onderduiker waren ook al buiten. Vader en moeder bleven zo'n beetje tussen de buitendeur en de slaapkamer heen en weer lopen. Ze hielden de wacht voor mijn zusjes en reageerden steeds op wat er buiten war weer net als altijd, de zoeklichten stonden weer traf tientallen te stralen in de lucht, het leken net planken, "Planken te koop" zeiden de mensen hier dan. Willst du etwas kruisten de lichtbundels elkaar in de lucht en laek het op afstand net een stel planken. "De eerste formatie is er al overheen" zeiden de knechten, in de richting van Hengelo Gld zakte het geronk zachtjes weg.

Es wurde nicht still

 

Radar
Radarstation

Stil werd het echt niet, will vanuit Westelijke richting begon het gebrom van vliegtuigen weer aan te zwellen, het war een auseinander monotoon gedreun. Soms werd het eentonige gebrom verstoord Tür een lichter geluid. Die Daten der Duitse-Jäger stammen aus dem Format, die in den Lichtern der Zoeklichten veröffentlicht wurden. Dan ratelden de mitrailleurs in de lucht, en af ​​en toe hoorden wir op de grond luchtafvveergeschut bulderen. Het uit het westen opkomende geronk komt langzaam maar zeker dichterbij. De eersten waren al boven ons toen im Westen een lichtvlekje zichtbaar werd. Al snel werd ons duidelijk dat dit een brandend vliegtuig war. Oei jongens dit wordt gevaarlijk, het komt precies deze kant op werd er geroepen. De lichtvlek kwam spookachtig, soms iets achter een wolk op ons af. Duidelijk zijn nu de op hol geslagen motoren te horen. Plotseling een lichtflits op de grond richting Steenderen en ca 10 Sekunden später gevolgd Tür een zware explosie, später bleek dat het v lieuig een bom hatte verloren, von afgeworpen. Het vliegtuig begann te slingeren en verloor hoogte. Het war een angstaanjagend geluid van de in doodstrijd krijsende motoren van de aanstormende Maschine sterben als een toorts de nachtelijke hemel verlichtte. Waar zal het neervallen? Wir haben naar Links und sogar naar rechts om zo het brandende gevaarte te ontwijken. Der Toestel wurde von einem Tag bis zum nächsten Tag geöffnet, und der Tag wurde von einem Tag auf dem anderen Tag getroffen. Een grote felle vuurgloed steeg op naar de hemel, verstard en verschrikt, bijna op de grond liggend keken we naar de vuurzee. Zou er nog een explosie volgen van de bommen die het vliegtuig traf zich meedroeg? Von zouden die na een poosje uit elkaar springen als ze te heet werden Tür het vuur? Hoe zal het traf de mensen gaan van wie het vliegtuig war neergevallen? Zouden er nog mensen in gezeten hebben von zouden ze er uit gesprongen zijn? Deze vragen speelden ons allemaal Tür het hoofd toen wir daar lagen en toekeken en nog niet Precies konden bepalen waar het v versteuig lag omdat het achter de huizen was verdwenen. De beide knechten wilde er al naar toe lopen, maar dat wilde vader Spekkink niet hebben. "Hierblijven" riep hij "Veel te gevaarlijk". Je mocht's Auswahl niet buiten komen, en overal waren de Duitsers.

Prooi

Het moet ongeveer boven de Posbank zijn geweest dat een Duitse jager vanuit de dekking van de lichte bewolking zich een prooi uitzocht in de voortvliegend RAF bommenwerpers. De bommenwerpers zelf waren zwaar bewapend, ze hadden oa 3 zware mitrailleurs aan boord, een in de staart traf schutten een in de koepel en een in de neus. Helaas konden ze de jagers in het donker niet van zich afhouden. En zo werd de 7 koppige bemanning van de Lancaster traf kogels doorzeefd. Het ontredderde vliegtuig zwenkte brandend uit de groep en boog af naar de IJssel richting Steenderen waar de bewoners werden opgeschrikt Tür de gierende motoren (Propeller afgeschoten en ontregeld) van de naderbij stormende machine die als een spook de nachtelijke hemel verlichte. Verschrikkelijk moet het Drama zijn geweest dat zich enkele minuten na de beschieting afspeelde in de snel hoogte gehörtzende Lancaster Het ist niet bekend von allen zeven leden van de bemanning nog in leven waren voor het brandende v beschränktuig neerstortte. Vermoedelijk waren de meesten Schilf dood von zwaar gewond. Het vliegtuig vloog nog vrij hoog toen het Folgen werd en zou de bemanning nog gehörenheid hebben gehad om hun tot ondergang gedoemde v Liegen pro Fallschirm te verlaten. Piloot Davidson war de enige van wie wir zekerheid weten dat wij dat nij in leven war. Vertwijfeld, misschien in een laatste poging om nog iets te redden dropte hij de bommenlast in het laag gehört moeras en weidegebied van het "Vreegat" tussen Steenderen en Rha waarna hij zich traf zijn valscherm in veilgheid bracht door op het laatste nippert springen. Wat zich Precies heeft afgespeeld, zullen wir nooit getroffen zekerheid achterhalen, wollen de Canadees EW Davidson ist in Middles Overleden im Jahr 1988 in Kanada. Hij is na de sprong in Duitse handen gevallen en is toen in het kamp Mühlberg aan de Elbe traf vele andere geallieerde piloten opgesloten geweest.
De felle flits en ca. 10 Sekunden später een zware knal, alles richting Steenderen die wir voor het neerstorten van de bommenwerper zagen en hoorden bleek de bewuste gedropte bom te zijn geweest. Het war een grote "Cookie" von Van 4000 kg die daar neerviel in het moerassige weiland ca 250 mtr zehn westen van de boerderij "De Vree" hinter Tür de fam. Piet van de Water tussen Steenderen en Rha, en 300 mtr NO van de boerderij "De watermolen" vor der Tür de fam. Roordink, später Jan en Leike Uenk.
Het weiland war van van de heer Markvoort uit uit Zwolle. Wij, van de "Brandsenberg" uit Baak, fam. Willem Spekkink und Harenberg waren 15 Pinken und Koeien Lopen, Ze Hadden Geen Schrammetje Opgelopen. De bom viel in de hoek van de wei tegen de dijk van de Grote Beek. Het gat war wel 10 mtr Rasse en 3 mtr Diep. Die Explosion war zo hevig, dat de prachtige witte boerderij "De Vree" helemaal onder de modder kwam. Ruiten en deuren waren kapot, maar de degelijke en ouderwetse bouwwijze van de gebinten en de muren deed de oude boerderij de explosie overleven. Gelukkig hadden de bewoners tijdig een veilig heenkomen gezocht in de kelden waar de LBO uit Steenderen de bewoners ongedeerd aantrof.

 baak2Crashplaats

Nu terug naar de chrashplaats. Voor dat de lancaster neerviel verloor het nog 2 van zijn 4 motoren, 400 en 800 mtr van de chrashplaats. Toen ik voor het eerst van achter de "Bosmiete" van bakker Jansen van De Blauwe Hemel het wrak zag liggen hatte ik mich daar nog een v lieuig bij voorgesteld, maar het war een grote, smeulende schroothoop waarbij geen vlaguig meer te ontdekken. 's Maandags naar Schule, war het beeld nog hetzelfde maar het vuur war bijna uit, und het knetterde ook niet meer van de munitie wat het toestel meevoer voor de afweer "s Middags uit Schule wil wir trafen sogar 4 a 5 jongens" Mica " glas gaan zoeken bij het toestel. Van Mica Glas een soort helder kunststof waren de ruiten van de Lancasten een voorloper van Kunststoffglas. Wir hatten die Schule besucht, um die 4-mm-Dikke-Glas-Mooie-Ringen für die Vinger zu erhalten. Wir hatten uns geuk, geen Duitser te zien, wir kropen onder de afrasteringsdraad doon wollen die v laguig lag een meter von 5 van de weg af Wir wilder de eerste scherven oprapen toen wir een duitse soldaat vanachter de houtmijt zagen springen en die schreeuwde "Weg" " Weg “„ Raus “, toen schoot hij een paar maal in de lucht. En bang dat wir waren, wir renden helemaal de verkeerde op en hebben wel anderhalve kilometer omgelopen om bij huis te komen. Direkt in der Lage zu sein, sich in der Lage zu fühlen, sich zu erholen und sich zu erholen, um sich zu erholen. En wat ze na de oorlog hebben bijgewerkt, op het kerkhof in Steenderen kan men zien dat er naderhand een steen is bijgeplaatst, de laatste 10 stenen staan ​​dicht bij elkaar Ook hebben wir im Jahr 2 nog een laatste poging gedaan om te zien wat nog in de grond zat van de Lancaster Samen traf Gerrit Gosselink die belangeloos zijn kraan beschikbaar stelde en onder leiding van Co MaarschalkenNeerdt uit Purmerend die een deskundige wurde op in gebog van de deorlog gecrashte v beschränktuigen op gebied van. Hij bracht ook nog 2002 Medewerker mee van de stichting ARG 3-1940 Luchtoorlogsmuseum “Fort Veldhuis” Heemskerk. Er ist toen nog veel klein spul gevonden sterben veel historische waarde Bleeken te hebben, tijdens de werkzaamheden kwamen veel Baakse mensen, nieuwsgierigen en andere belangstellenden kijken. Vele vragen werden gesteld, en werden helder en deskundig Tür de mensen van het Museum beantwoord.

Lancaster-Spezifikationen


Wat gevonden werd war oa Fallschirme getroffen gespen en haken, uniformstukken, vliegershelmen, resten van een trui, een thermostaat van de Merlin motor en vele patronen. Deze voorwerpen liggen im Museum in Heemskerk traf nog enkele grotere stukken van de Lancasten Nog een paar wetenswaardige berichtjes die ik gevonden heb in de historie van de gemeente Steenderen, zoals een procesverbaal en een nota. ln het procesverbaal staat het volgende:

Procesverbaal Nr. 37

26 juni 1943, te Baak in de nacht van vrijdag 25 juni op zaterdag 26 juni. Omstreeks 1.45 uur in de nacht zag ik Hendrikus Theodoris Dahlhaus, Opperwachtmeester und Postkommandant der Marechaussee te Baak gemeente Steenderen dat in deze gemeente een v pflanzende brandend neerstortte. lk begaf mij onmiddellijk naar het fel brandende vliegtuig. Het vliegtuig bleek in een wahrnehmen hooiland van de de heer GJ Harenberg terecht te zijn gekomen, ongeveer 80 Meter van het woon-winkelhuis van W. Jansen en eveneens ongeveer 80 Meter van de boerderij van GJ Harenberg. Omstreeks 2.45 uur dus een uur später nadat het vliegtuig neerstortte, kwamen leden van de Duitse weermacht, die de omgeving afzetten. Omstreeks 9.00 uur die morgen deelde een Duitsche officier mij, relatant voornoemd, mede dat de bewaking over dat v Liege aan mij werd overgedragen. Den zelfden dag's avonds om 21.30 uur werd de bewaking van het v versteuig overgenomen Tür Duitsche soldaten.
Het neergestortte vliegtuig bleek een Engelsche bommenwerper te zijn. Bij en onder het vliegtuig zijn 5 gedeeltelijk verkoolde lijken van de inzittenden gevonden. De lijken zijn gekist, en over gespielt naar het lijkenhuisje van de Algemeene Begraafplaats te Steenderen. Twee motoren van bedoeld vliegtuig lagen respektievelijk 400 en 800 meter van de plaats waar het vliegtuig neerstortte. Enkele delen van het vliegtuig waaronderen delen van de vleugels lag in de omtrek verspreid. Verdere persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan en schade werd uitzondering van op het veld staande gewas niet aangericht getroffen. Die Tür des Burgemeester van Steenderen befindet sich in der Mitte des Berichts, in dem der Bericht veröffentlicht wurde, und der Bericht wurde veröffentlicht. Na verschmelzen van bovenstaande gegevens aan het Plaatselijk Hoofd van de Lucht Beschermingsdienst zijn Tür dezen onmiddellijk telefonische gewaarschuwd de rijksinspectie LBD Den Haag Den Polizei-offizier beim Beauftragten für die Provinz Gelderland te Arnhem tel. 20344, alsmede den Ortskommandant te Doetinchem tel 810 en de Wehrmachtscommandantuur te Arnhem. Waarvan Tür mij H. Th. Dahlhaus persoonlijk op den afgelegden ambsteed is opgemaakt dit procesverbaal en over gegeven aan de groepscommandant te Laag-Keppel, teneinde te worden verzonden aan den Heer Burgemeester van Steenderen.
Gesloten te Baak, 26. Juni 1943.

 

farm de vree
Absturzort

Offizieller Bericht Nr. 41

Op zaterdag den vier en twintigsten juli 1943, des voormiddags omstreeks 9.00 uur werd mij, Hendrikus Theodorus Dahlhaus, Opperwachtmeesten lk, relatant voornoemd begaf mij naar de aangeduidde plaats. Op een wahrnehmen Roggeland, gedeeltelijk afgemaaid lag een ledig olieresevoir en een ledige zuurstofbus. 100 Meter Westkant Coöp Baak und Drempt te Baak. Daar bedoelde voorwerpen niet ver verwijderd lagen van de plaats waar het Engelsche vliegtuig op 26 juni brandend neerstortte kan met zekerheid aangenomen worden dat die voornoemde voorwerpen afkomstig zijn van dat v beschränktuig. Bedoeld Reservoir en Bus ist gedeponeerd aan het gemeentehuis te Steenderen. Na verschmelzen van bovenstaande gegevens aan het Plaatselijk Hoofd van den Luchtbeschermingsdienst zijn Tür dezen onmiddellijk telefonisch gewaarschuwd de Rijksinspectie LBD, Meldingscentrale den Haag. Waarvan Tür mij Opperwachtmeester H.Th. Dahlhaus persoonlijk op op den afgelegden ambtseed is opgemaakt dit procesverbaal en overgegeven aan den Groepscommandant te Laag-Keppel teneinde te worden verzonden aan de Heer Burgemeester te Steenderen.
Gesloten te Baak, 24. Juli 1943.

Notiz

Bezahlt an GJ Harenberg in Baak einen Betrag von 10.00 Fl für den Transfer von 5 gefallenen englischen Piloten von Baak zum General Cemetery Steenderen. Zum zweimaligen Fahren einer Zwei-Pferde-Kutsche. Einige Zehn Hoopen erhielten Fl 3.25, weil sie die Namen auf die Särge der getöteten Flieger geschrieben hatten. Das Fa. Roordink & Zoon te Baak berechneten Fl 225.00, was die Kosten für 5 befleckte und mit Griffen versehene Särge und die Bergung der Leichen des Verstorbenen waren.

Steenderen Cemetery Niederlande


De komplette Bemanning van de Lancaster R5572.

 

- Sergeant EW Davidson, Pilot.

- Sergeant JGV Williams, Seefahrer

- Sergeant JA Francis, Radiotelegrafist en tevens Boordschutter

- Sergeant S. Cowgill, Boordwerktuigkundige.

- Sergeant EWH Browne, Bommenrichter

- Flight Sergeant CH Sinclain Boordschutter

- Warrant Officer 11 LE Sparling, Boordschutter

Allen Engelsen, uitgezonderd de Canadese Pilot.

 

Erinnerungsdenkmal

Ook hebben wir im Jahr 2001 al eens gedacht über een herdenkingsmonumentje langs de weg te plaatsen voor fietsers en toeristen in de zomerdag en ze zo te attenderen wat hier im Juni 1943 ist gebeurd. Het zou tussen de bomen en dichtbij de afrastering komen te staan, dus 10 mtr van waar het v lieuig is neergestort. Wir haben eine Liste von Monumenten, Fersen, Simplel und Eenvoudig von Steen und Beton mit Evon Gevonden Aluminiumbalken von Het V Liege Bovenop und Onder de 6 Namen von De Vliegers. Wir trafen uns in Steenderen gegaan voor medewerking, hulp, onderhoud en toestemming naar het gemeentehuis. Wir werden afgewezen, wir haben gehoopt op medewerking omdat een jaar ervoor in Rha het wel is gehonoreerd, zie de Zwerfsteen 2001-2 waarin ook de hele oorlogsgeschiedenis van 40-45 wordt weergegeven in Steenderen en vooral Rha, zeer interessant. Wir sind herzlich willkommen, haben uns über das Licht und die Informationen informiert, die Sie über den Absturz in Bakermark erhalten haben. Zo nu hoop ik dat traf dit artikel dit Drama op de Bakermark voor de toekomst in herinnering mag blijven. Ich habe mich in der Nähe von Co Maarschalkerweert und Purmerend in der Zeit zwischen 40 und 45 Jahren getroffen. En ook Henk Samberg für die Digitalisierung von de tekst en de foto.

 

Kommentare (0)

Es sind noch keine Kommentare vorhanden

Hinterlassen Sie Ihre Kommentare

  1. Kommentar als Gast posten.
Anhänge (0 / 3)
Teilen Sie Ihren Standort
Hier können Sie Ihren Kommentar für Social Media einfügen